T Mamalicious Mlemma shirts Blue Print 5qR1wq
19.12.2007 12:00 Alder: 11 yrs

Skrevet af:
Peter Guldager Dahl

Black Rygsække Yourturn Black Rygsække Yourturn Black Yourturn Black Rygsække Yourturn Rygsække aq46wqv

Hvad er en sekt?

Hvad er en sekt? Og hvad er forskellen på begreberne sekt og religion/kristendom?

Svar:

Bright Crafted T Basic Tuck Made shirts Tee Levi's® amp; White HTqR8wnRv4

Ordet 'sekt' betegner i bred forstand en gruppe, der følger en bestemt overbevisning, det kan både være politisk og religiøst, som på en eller anden måde har brudt med en allerede bestående gruppe. Således betegnedes de første kristne også som en sekt.

Rent historisk er ordet dog, i al fald i religiøs sammenhæng, blevet indsnævret noget og har fået en negativ undertone, sådan at en 'sekt' er at forstå som en gruppe mennesker, der enten har brudt med et etableret kirkesamfund og afviger fra det radikalt eller er blevet stiftet af religiøse ledere med radikale og kontroversielle forestillinger. Kirkehistorisk kendetegnede ordet 'sekt' en kætters følgere. Et andet karakteristisk træk ved en sekt er, at den ofte er meget isoleret og centreret omkring én leder.

Det kan være vanskeligt at drage grænsen mellem, hvad der er en sekt, og hvad der ikke er. Syvendagsadventisterne (SDA) blev indtil 1998 af de fleste kristne kirkesamfund regnet som en sekt på samme måde som de fleste kristne kirker opfatter Jehovas Vidner og mormonerne som sekter, men efter en fire-årig dialog, blev det i 1998 mellem det lutherske verdensforbund og SDA vedtaget at de lutherske kirker fremover ikke længere skulle betragte SDA "som en sekt, men som en fri kirke og et kristent verdenssamfund".

Det er heller ikke muligt uden videre at adskille begreberne kristendom/religion og sekt, som du spørger efter forskellen mellem. Man kan måske sige, at en sekt som oftest er religiøs (eller kristen) - men at en religion ikke behøver være sekterisk. Der findes sekter indenfor kristendommen, ligesom der også findes sekter indenfor for islam og jødedommen. Det vil sige grupperinger, større eller mindre, som har deres egen, ofte kontroversielle, forståelse af deres religion.


Skrevet af:
Peter Guldager Dahl

Rygsække Rygsække Rygsække Black Yourturn Yourturn Black Yourturn Rygsække Black Yourturn Black

Lagt på nettet 19.12.2007

comments powered by DisqusBlack Black Yourturn Rygsække Rygsække Black Black Rygsække Yourturn Yourturn Yourturn Rygsække
Neck Black V Wallis Floral Toppe 0gHOS5Aqw
credi L L Orange credi Belen Håndtasker Håndtasker Belen Hqc1w7Z6Ix
Annoncer
Rygsække Black Rygsække Yourturn Yourturn Yourturn Yourturn Black Black Rygsække Rygsække Black
Liebeskind Liebeskind Ani Ani Håndtasker Ani Black Ani Black Berlin Liebeskind Håndtasker Håndtasker Black Liebeskind Berlin Berlin Berlin rqHw7xrC
Lee Vanilla Vanilla Sweatshirts Sweatshirts Lee Ice Sweatshirts Lee Volume Vanilla Ice Ice Volume Volume qtCxa
Spark Night Kipling S New Shopper Håndtasker xzwY4Aq
  • sitemap
  • information
  • links
  • kontakt
  • Rygsække Black Yourturn Rygsække Yourturn Yourturn Rygsække Black Rygsække Black Black Yourturn
Rygsække Yourturn Yourturn Yourturn Black Rygsække Black Yourturn Rygsække Black Rygsække Black

© 2019 Indre Mission - Ansv. redaktør Asbjørn Asmussen - - Persondatapolitik