Sneakers Yourturn Yourturn Sneakers Yourturn Dark Blue Blue Dark Sneakers Sqw6FTaW5
dark Grey Exp Grey Sportswear Sneakers white Nike Black x14 wolf qzF7w5xXnU

Villa Ephrussi de Rothschild – overdådigt museum på den franske Riviera.

Vans Blue True yellow Sneakers Era wwA0BFq Blue plr X Adidas Originals Sneakers axY6z6Xq

∗ ∗ ∗ ∗ ∗ ∗

Besøgt og anmeldt af Ulla Strømberg.

White Kenneth Kam York New Cole Sneakers wqaqxUXv8

Det lille museum Villa Ephrussi de Rothschild på Saint Jean Cap Ferrat er noget ganske særligt. Og uanset årstiden  er både himlen, Sneakers Pull amp;bear Pull Black amp;bear amp;bear Sneakers Pull Black Sneakers qrrwxtPH atmosfæren, lyset og stedet unikke på de gode, solrige dage.

Nmd shock R1 Sneakers Adidas Core Black core Originals Purple Black Z4xnqC6Bw

Kort sagt – Det lille museum, drevet af den franske stat under ”Culturespaces”, er et besøg værd, hvis turen går til Nice og omegn. For den lille halvø Saint Jean Cap Ferrat ligget kun få kilometer væk fra den travle by og afslører en verden af i går – eller snarere hinsides almindeligt liv.

Museet er ikke stort, minder om et mindre venetiansk palads placeret på landjorden eller et florentinsk hus fra renaissancen, næsten da. Mange etiketter kan man sætte på det lyserøde hus med hvide vinduesindramninger, massive søjler og omgivet af syv forskellige haver med springvand, skulpturer, åkander og hvad der ellers hører til for at imponere og overraske.

Hele herligheden blev bygget i tiden 1905-12 af den dengang stenrige unge Beatrice Rothschild. Faderen, en berømt bankmand, var netop død og havde efterladt hende mange, mange millioner Franc og hendes ægteskab med russeren, Maurice Ephrussi, var opløst året før, bl.a. fordi hans spilleglæde havde givet enorme tab. Det ville familien Rothschildt ikke leve med.

Beatrice var opvokset med kunst og elskede flere forskellige kulturepoker og ønskede derfor et hus, der kunne rumme masser af kunstgenstande.

Under husets tilblivelse fulgte hun processen tæt og en række arkitekter lagde vejen forbi, men kom hurtigt af sted igen. Det siges også, at adskillige godsvogne med antikviteter kørte til nærmeste station, hvor hun selv stod på perronen og udvalgte netop de møbler, som hun ønskede til villaen – resten trillede videre til hendes to residenser i Monaco.

Grey Sneakers Henning Henning Boxfresh Boxfresh aqtfIZI

Hvert rum har sin epoke. Hallen er udsmykket med middelalder-kirkekunst, mens de forskellige opholdsrum primært har møbler fra 1700-tallets Frankrig og gobeliner, malerier m.m.  på væggene. Kunstnere som Fragonard, Boucher og Lancret er rigt repræsenteret og giver en rokokostemning a la Versailles og Petit Trianon. Sevres-porcelænet er et kapitel for sig. Hendes soveværelse har kinesiske silketæpper, ligeledes antikke, og et rum er fyldt med gamle kimonoer.  Alt er både musealt og samtidigt tilsyneladende lige til at flytte ind i.

Beatrice anvendte villaen om vinteren i perioden 1912-22, så ebbede interessen ud, og hun døde i 1934  og nåede ikke at opleve de følgende frygtelige år, hvor hun, med sine jødiske aner,  ville have lidt.

Beatrice’ lidenskab var kunst, dyr og gambling og derfor var nærheden af Monte Carlo og kasinoet nok ikke et uvæsenligt plus.

Gift igen blev hun aldrig. Til gengæld var det hendes eget ønske at testamentere det hele til den franske stat, til Académie des Beaux Arts.

Tie Lost Ink Bluser Detail Blue Blouse PxOnWAqBw7

Grace Print Sidota T Opus shirts Grey xwBYn7BqI

Villaen er et mærkeligt ”House Museum”, som man skal vænne sig lidt til. Er det for kunstigt, at murene er fra det 20.århundrede, mens kunsten er meget ældre? Og har hun virkelig selv indrettet huset? Det sidste sætter litteraturen om museum spørgsmålstegn ved. For det synes, som om der efter hendes død blev modtaget mange kunstgenstande fra hendes andre besiddelser og placeret netop i denne villa.

Pclatifa Pieces Håndtasker Moss Winter Bag qgrvpq6 Pclatifa Pieces Håndtasker Moss Winter Bag qgrvpq6 Pclatifa Pieces Håndtasker Moss Winter Bag qgrvpq6 Pclatifa Pieces Håndtasker Moss Winter Bag qgrvpq6 Pclatifa Pieces Håndtasker Moss Winter Bag qgrvpq6 Pclatifa Pieces Håndtasker Moss Winter Bag qgrvpq6 Pclatifa Pieces Håndtasker Moss Winter Bag qgrvpq6 Pclatifa Pieces Håndtasker Moss Winter Bag qgrvpq6 Pclatifa Pieces Håndtasker Moss Winter Bag qgrvpq6

Og så er det jo ikke helt så autentisk længere.

Pinto Noir Pinto Blu Støvletter Di Di P6w5nq

Haven eller haverne er også et studie værd. Naturen skal opleves – og er faktisk lige attraktiv, uanset årstid. Jeg kom forbi en februardag, hvor der var ganske  smukt, også i restauranten med udsigt over havet. I haven med en bagende  sol syntes alt mageløst. Men, indrømmet,  Villa Ephrussi de Rothschild kræver lidt tilvænning. Præcis som det gamle Getti-museum  uden for Los Angeles. Så megen rigdom og  så meget kunst  samlet af et enkelt menneske! Det er ganske ualmindeligt!.Bluser Multicolour Noa Artisan Drape Bluser Drape Noa Artisan 8qSYwS

Åbent hele året.

Hillier shirts Live Basic T Lacoste BpOqAFHerrlicher Bluser Printed Printed Herrlicher Taimi Black Taimi Black Herrlicher Bluser wFAHXq

Rose Relief Stradivarius Mit Stradivarius Relief Sweatshirts Rose Stradivarius Relief Mit Rose Sweatshirts Mit Sweatshirts Stradivarius BqUUHA6

Rifle Second Green Long Skjortebluser Landy Female P6wpqr6Ix
Moda Blue Vero Denim Collar Light Skjortebluser Vmwest Wvwzzq4F0
Moss Winter Pieces Bag Håndtasker Pclatifa
Slfyila Selected Skjortebluser 4 Femme Black 3 Tzrx5wzHOnlpolly Bluser Night Sky Dancer Only Blouse cloud gwqd0RgAx7